جلوگیری از تشکیل رسوب در دیگ بخار
رسوبات به دلیل آثار مخربشان مشکل زا بوده و مورد ایراد قرار می گیرند برای مثال در دیگ های بخار موجب گرم شدن بیش از حد فلز و نهایتا باعث عدم کارآیی و نقص آنها می شود رسوبات اغلب باعث مسدود شدن مسیرهای حساس مثل دیواره های آب لوله های اصلی و دیواره های آب در مسیر زیر آب و نیز شیشه های تراز نما می شوند.
ا
دانلود ویژگیهای آب
لینک دانلود :روش نمونه برداری آب
لینک دانلود :ویژگیها و روشهای آزمون آب برای مصارف آزمایشگاهی
لینک دانلود اندازهگیری آب به روش کارل فیشرودین استارک
لینک دانلود روشهای آزمون آب أشامیدنی
لینک دانلودویژگیهای آب آشامیدنی
لینک دانلود ویژگیهای بیولوژیکی و حد مجاز آلودگی باکتریولوژیکی آب آشامیدنی
مدیریت منابع آب در برزیل
نیمی از مساحت برزیل بزرگترین کشور آمریکای جنوبی ، پوشیده از جنگلهای متراکم استوایی و بارانی کمتر شناخته شده است ، جنگلهای جنوبشرقی برزیل از 20 میلیون سال قبل تا کنون وجود داشته است. قسمت جنوبی کشور هم ازجنگلهای سوزنی برگ وباتلاقهای وسیع و متعدد پوشیده شده است. بزرگترین باتلاق های دنیا در برزیل قرار دارد.
- 12 % از کل آبهای جهان در برزیل قرار دارد سرانه آب تجدید شونده جهان8210 میلیارد مترمکعب است
- آ مازون که در محدوده آن فقط 4% از جمعیت این کشور ساکن هستند 48% خاک برزیل را در برگرفته و به تنهایی 75% از آبهای شیرین این کشور را تأمین می کند. اما 10% از آبهای شیرین در جنوبشرقی برزیل که منطقه ای کاملاً کشاورزی و اقتصادی است و 5 % آن در شمال شرق برزیل که منطقه ای است خشک ولی 18% از مساحت برزیل و 28% از جمعیت آن را در بر می گیرد وجود دارد.این ناحیه نیمه خشک برزیل همه ساله با خشکسالی جدی و از بین رفتن کشاورزی و کمبود غذا روبروست.
آب طلای دیگر
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" آب تنها کالایی است که تقاضا برای آن متاثر از نوسانات اقتصاد کلان از قبیل تورم یا رکود نیست.
تنها 5/2 درصد از آب های جهان آب شیرین است و تنها یک درصد از آب شیرین برای مصرف انسان مناسب است و این درحالی است که 5 هزار نفر به خاطرعدم دسترسی به آب شیرین و سالم جان خود را از دست می دهند.
استفاده از دی اکسید کلر به عنوان گندزدا
دی اکسید کلر یک باکتریکش و ویروس کش موثر است که در محدودهی وسیعی از pH عمل میکند، اما ناپایدار بوده و به صورت گازی قابلیت انفجار دارد. تولید در محل ClO2 را میتوان با ترکیب کلریت سدیم با کلر گازی یا مایع انجام داد. همچنین با ترکیب کلریت سدیم با اسیدهیدروکلریک نیز میتوان ClO2 تولید کرد.
· دیاکسیدکلر در غیرفعالسازی ویروسها، ژیاردیا و کریپتوسپوریدیوم موثرتر از کلر و کلرآمینهاست.
· آهن، منگنز و سولفیدها را اکسید میکند.
· میتواند موجب تقویت فرایند زلالسازی شود.
· طعم و بوی حاصله از جلبکها و تجزیهی گیاهان و همچنین ترکیبات فنلی را کنترل میکند.
· تحت شرایط تولید صحیح (مثلا عدم کلر زیادی)، محصولات جانبی هالوژنه تولید نمیکند.
· تولید آن آسان است.
· ویژگی زندهکشی آن تحت تاثیر pH قرار نمیگیرد.
· باقیمانده ایجاد میکند.
کروماتو گرافی تبادل یونی
کروماتوگرافی تبادل یونی در ستونها ، بطور انحصاری ، کاربرد رزینهای تبادل یونی محدود میشود زیرا این مواد به طور عمده خواص مطلوبی ، مانند پایداری مکانیکی و شیمیایی و یکنواختی اندازه دانهها ( ذرات ) دارند، پودر سلولز که آن گردههای تبادل یونی به طریق شیمیایی قرار داده شده باشند نیز برای جداسازی مواد در ستونها به کار میرود. ورقههایی از سلولز عمل شده فوق و ورقههای سلولز پر شده با رزینهای تبادل یونی را در روش کروموتوگرافی کاغذی برای جداسازیهایی که شامل تبادل یونی هستند، میتوان مورد استفاده قرار داد.
توصیف
در کروماتوگرافی تبادل یونی جداسازی مواد از نوع کروماتوگرافی که در آنها رزین به جای جاذب در کروماتوگرافی جذبی قرار میگیرد، است. مقادیر زیادی از رزینهای تبادل یونی برای جدا کردن کامل یونها از محلول در آزمایشگاه و نیز در مقیاس صنعتی به کار میروند. یعنی از جداسازیهای فوق العاده جالب عبارتند از جداسازی مواد لانتایندها، آکتینیدها و اسیدهای آمینه.
رزینهای متداول تبادل یونی
رزینهای متداول تبادل یونی که به طور مصنوعی ساخته میشوند، بر پایه قالب غیر محلولی از یک بسپار بزرگ ، معمولا پلی استیرن ، استوار هستند. ولی بعضی از آنها متکی بر اسید متا اکریلیک هستند. نوع اول با بسپار کردن استیرن در حضور مقدار کمی از دی وینیل بنزن ساخته میشود. دی وینیل بنرن میزان اتصالات عرضی را که عامل مهمی در کروماتوگرافی است کنترل میکند. اتصالات عرضی ، بسپار را به حالت نامحلول در میآورد. اگر میزان اتصالات عرضی خیلی کم باشد رزین مستعد جذب مایع اضافی میشود و در نتیجه آماس زیادی میکند، در حالی که اتصالات عرضی زیاده از حد ، ظرفیت تبادل رزین را ، احتمالا به علت ممانعت فضایی کم میکند.
